Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

Βρίσκονται σε όλα τα αυτοκίνητα! Τι κάνουν όμως;

Στα πιο σύγχρονα μοντέλα αυτοκινήτων αλλά και σε κάθε αυτοκίνητο επάνω στο ταμπλό τους ή στις οθόνες αφής, υπάρχουν πολλά και διάφορα κουμπιά τα οποία εξυπηρετούν και διαφορετικές λειτουργίες.  Ορισμένα τα χρησιμοποιούμε πιο συχνά και άλλα πιο σπάνια, όμως ένας οδηγός είναι σημαντικό να γνωρίζει σε ποια περίπτωση  χρησιμοποιείται το καθένα από αυτά, διαβάζοντας τον εγχειρίδιο χρήσης του αυτοκινήτου του.

Τα δύο αυτά κουμπιά που δείχνει η εικόνα τα έχουν όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ τους. Το επάνω κουμπί βρίσκεται κυρίως στα μοντέλα που διαθέτουν ηλεκτρονικό κλιματισμό και πατώντας το ενεργοποιείται ο αέρας στο μπροστινό παρμπρίζ για να φύγει η υγρασία  γρηγορότερα ή ξεπαγώσει το όχημα. Στα αυτοκίνητα με χειροκίνητο κλιματισμό υπάρχει ακριβώς το ίδιο σύμβολο και αυτό σημαίνει ότι με την επιλογή του ο αέρα κατευθύνεται στο μπροστινό παράθυρο. Ωστόσο αν θέλετε να ξεθολώσετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας είναι να απενεργοποιήσετε την ανακύκλωση του αέρα, ενώ όσοι έχετε κλιματισμό που είναι ελεγχόμενος ηλεκτρονικά, απενεργοποιείται αυτόματα.

Το κάτω κουμπί υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ανεξαιρέτως μοντέλου. Όταν ο οδηγός το πατάει ενεργοποιεί τις πολύ λεπτές αντιστάσεις που υπάρχουν στο πίσω παρμπρίζ είτε για να ξεθολώσουν από την υγρασία είτε για να ξεπαγώσει. Με την αντίσταση ξεπαγώματος  θερμαίνεται το παράθυρο για να απομακρυνθεί η ομίχλη, ο παγετός και ο λεπτός πάγος στο εξωτερικό και εσωτερικό μέρος του πίσω παρμπρίζ, ενώ μετά από λίγα λεπτά αυτή η λειτουργία κλείνει από μόνη της. Αν το όχημα σας διαθέτει εξωτερικούς καθρέπτες οι οποίοι είναι θερμαινόμενοι τότε ξεκινούν και αυτοί να ενεργοποιούνται την ίδια στιγμή μαζί με το ξεπάγωμα του παρμπρίζ. Τα κουμπιά αυτά υπάρχουν με τις ονομασίες «Front» και «Rear».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.