Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

Τι πρέπει να προσέχεις όταν οδηγείς ένα δίτροχο.

Η οδήγηση με δίτροχο θέλει περισσότερη προσοχή από τα αυτοκίνητα, μεγαλύτερη εμπειρία, συγκέντρωση αλλά και μια καλή φυσική κατάσταση του οδηγού, καθώς στα δίτροχα το σώμα συμμετέχει στην κίνηση του οχήματος πολύ περισσότερο από ότι στο αυτοκίνητο. Η αλλαγή των ελαστικών και τα συχνά σέρβις κρίνονται απαραίτητα, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του οχήματος αλλά και η ασφάλεια του οδηγού.

Η χρήση κράνους  είναι υποχρεωτική από το κράτος για αυτό και οι περισσότεροι προκειμένου να γλιτώσουν τις κυρώσεις το φοράνε, αυτό όμως πρέπει να γίνει συνήθεια από το καθέναν μας και όχι μόνο επειδή κάποιος μας το επιβάλλει.  Σε περιπτώσεις πτώσης και συγκρούσεων το κράνος είναι αυτό που ενδεχομένως να σου σώσει τη ζωή ή να αποτρέψει σοβαρούς τραυματισμούς κυρίως στην περιοχή του κρανίου. Επίσης, καλό θα ήταν κατά την οδήγηση δίτροχου να φοράμε και μια ειδική φόρμα δερματίνης η οποία προστατεύει το σώμα του οδηγού από τραυματισμούς.

Στην Ελλάδα παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της προσπέρασης από τα δεξιά από τους οδηγούς δίτροχων  το οποίο και είναι λάθος. Η προσπέραση γίνεται πάντα από τα αριστερά και με μεγάλη προσοχή, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο οδηγούς του άλλου οχήματος να μην μας έχει προσέξει.

Σε κενά μεταξύ δύο σειρών αυτοκινήτων αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση τις σφήνες μιας και ένα άλλο όχημα ή ένας πεζός μπορεί να πεταχτεί ξαφνικά μπροστά μας και να προκαλέσουμε μεγάλες ζημιές λόγω της μεγάλης ταχύτητας που θα έχουμε αναπτύξει. Ενώ πάντα πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα υπόλοιπα οχήματα.

Οι αιφνιδιαστικοί ελιγμοί καλό είναι να αποφεύγονται όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν και δεν το επιβάλλουν, ενώ αν τελικά επιχειρήσουμε να κάνουμε έναν ελιγμό, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι ελέγξαμε σωστά τις κινήσεις γύρω μας ενώ με την ένδειξη του αναμμένου φλας ενημερώνουμε και τους υπόλοιπους οδηγούς για την κίνηση μας. Φροντίζουμε για την λειτουργία των φώτων μας σε ημέρες όπου δεν έχει ηλιοφάνεια και η ορατότητα δεν είναι τόσο καθαρή και σε καμία περίπτωση δεν παραβιάζομαι τις ενδείξεις στοπ και κυρίως στις διασταυρώσεις.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.