Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στα καύσιμα

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στα καύσιμα

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στα καύσιμα

Είτε σχεδιάζετε ένα οδικό ταξίδι, είτε κάνετε κάποια καλοκαιρινή εκδρομή ή ακόμη αν αρχίζετε να νιώθετε σαν προσωπικός σοφέρ των παιδιών σας, ξέρετε πόσο ακριβή είναι η βενζίνη. Γνωρίζατε όμως ότι μερικά απλά κόλπα, όπως η αγορά βενζίνης τη σωστή μέρα ή διατήρηση των ελαστικών σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε βενζίνη;

Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα στα καύσιμα

Ακολουθούν 10 συμβουλές για να εξοικονομήσετε χρήματα στην αντλία και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χιλιόμετρα σας.

Ελέγξτε την τιμή της βενζίνης κοντά σας

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι τιμές της βενζίνης μπορεί να αλλάζουν δραματικά από πόλη σε πόλη ή ακόμα και από δρόμο σε δρόμο. Μάθετε από ποια έξοδο να βγείτε χρησιμοποιώντας εφαρμογές με ενημερωμένες τιμές καυσίμων, οι οποίες σας δείχνουν τις φθηνότερες τιμές βενζίνης στην περιοχή σας. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι η οδήγηση λίγο πιο μακριά από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα καθώς τα βενζινάδικα που βρίσκονται πιο κοντά στον αυτοκινητόδρομο, συχνά χρεώνουν περισσότερο ανά λίτρο από αυτά που βρίσκονται λίγο έξω από την πορεία σας.

Ανεφοδιασμός καυσίμων

Η φθηνότερη περίοδος ανεφοδιασμού του αυτοκινήτου σας είναι την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι περισσότεροι ανεφοδιάζουν την Πέμπτη και την Παρασκευή για ταξίδια το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα για την εργάσιμη εβδομάδα. Επομένως, τα περισσότερα βενζινάδικα κάνουν τις εβδομαδιαίες αλλαγές τιμών τους την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Κρατήστε τα ελαστικά σας φουσκωμένα για μικρότερη καύση στην βενζίνη

Είναι πολύ πιο δύσκολο για τον κινητήρα σας να κάνει το αυτοκίνητό σας να κινηθεί όταν τα ελαστικά σας είναι έστω και λίγο σκασμένα. Επενδύστε σε έναν μετρητή και φροντίστε να τα κρατάτε όσο το δυνατόν πιο φουσκωμένα χωρίς υπερβολικό φούσκωμα.

Μείνετε κάτω από το όριο ταχύτητας

Όσο και αν δεν μας αρέσει, το αυτοκίνητό θα αρχίσει να καταναλώνει περισσότερα καύσιμα μόλις ξεπεράσει τα 90 χλμ/ώρα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να τηρείτε πάντα το όριο ταχύτητας — και είναι επίσης ασφαλέστερο.

Τακτική συντήρηση και αλλαγές λαδιών

Καθώς το λάδι γερνάει, γίνεται πιο παχύρρευστο και πιο δύσκολο κυλά μέσα από τον κινητήρα, προκαλώντας τη χρήση περισσότερης ενέργειας. Αλλάζοντας τακτικά το λάδι σας, θα βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη δυνατή οικονομία καυσίμου. Ένα καθαρό φίλτρο αέρα είναι επίσης σημαντικό. Μπορεί να βελτιώσει τη χιλιομετρική απόσταση του αυτοκινήτου σας έως και 10%, επομένως φροντίστε να αντικαθιστάτε τακτικά το δικό σας. Το φίλτρο θα πρέπει να αλλάζεται τουλάχιστον κάθε 15.000 χιλιόμετρα, αλλά αν ζείτε σε αμμώδη ή πολύ μολυσμένη περιοχή, θα πρέπει να το αλλάζετε πιο συχνά. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι απλώς να αλλάζετε το φίλτρο όταν αλλάζετε το λάδι σας.

Αφαιρέστε το υπερβολικό βάρος

Βγάλτε οτιδήποτε βαρύ από το πορτ μπαγκάζ ή το πίσω κάθισμά που δεν χρειάζεται να είναι εκεί (τα παιδιά δεν μετράνε). Ακόμη και 50 επιπλέον κιλά στο αυτοκίνητο σας μπορεί να μειώσουν τα χιλιόμετρα σας ανά λίτρο κατά 2%.

Μην ανοίγετε τα παράθυρα σας στον αυτοκινητόδρομο

Το να περνάει ο αέρας στα μαλλιά σας μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά αυξάνει την αντίσταση στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να κινηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι συνήθως οικονομικότερο να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό.

Το χειροκίνητο κιβώτιο εξοικονομεί χρήματα

Εάν αγοράζετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα υβριδικό, σκεφτείτε να πάτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων αντί για αυτόματο. Η χειροκίνητη αλλαγή ταχυτήτων εξοικονομεί ενέργεια επειδή το αυτοκίνητό σας καταναλώνει μόνο όση ενέργεια χρειάζεται και ποτέ δεν είναι σε υψηλότερη ταχύτητα από αυτή που χρειάζεται.

Βρείτε την σωστή διαδρομή

Προφανώς, εάν οδηγείτε λιγότερη απόσταση χωρίς να ταξιδεύετε από το σπίτι κάθε φορά, θα εξοικονομείτε βενζίνη, αλλά το Υπουργείο Ενέργειας αναφέρει επίσης ότι πολλά σύντομα ταξίδια που ξεκινούν από μια κρύα εκκίνηση καταναλώνουν σχεδόν διπλάσια ενέργεια από ένα ταξίδι ίδιου μήκους. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ακολουθήσετε μια διαδρομή που έχει λιγότερες απότομες κλίσεις, οι οποίες κάνουν τον κινητήρα σας να δουλεύει πιο σκληρά και να καταναλώνει περισσότερο καύσιμο.

Σωστό Παρκάρισμα

Το να παρκάρετε το αυτοκίνητο σε ένα σημείο στάθμευσης, ώστε να είστε έτοιμοι απλώς να βγείτε όταν ξεπαρκάρετε, δεν είναι απλώς ένας τρόπος επίδειξης , μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια. Η τοποθέτηση του αυτοκινήτου σε ένα σημείο στάθμευσης απαιτεί περισσότερη ενέργεια από την οδήγηση, επειδή μετακινείτε το αυτοκίνητο με διαφορετικές ταχύτητες ενώ ξεκινάτε και σταματάτε πολλές φορές. Αν το αυτοκίνητο κάνει αυτή τη δουλειά στο τέλος μιας διαδρομής, ενώ ο κινητήρας είναι ζεστός, εξοικονομείτε περισσότερη ενέργεια και καύσιμο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.