Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

Να γιατί βγάζουμε το μπουφάν στην οδήγηση

Έχεις και εσύ αυτή την συνήθεια να φοράς το μπουφάν σου κατά την διάρκεια της οδήγησης κυρίως τους χειμερινούς μήνες διότι έτσι προστατεύεσαι από το κρύο;  Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις συνήθειες. Εσύ μπορεί να απολαμβάνεις την ζεστασιά του παλτού σου, αλλά έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν οδηγούμε δεν χρειάζεται να ντυνόμαστε με πολύ βαριά ρούχα, διότι κινδυνεύει η ασφάλεια μας.

Το πείραμα που πραγματοποίησε η γερμανική ADAC, με την προσομοίωση ενός ενήλικα και ενός παιδιού το οποίο καθόταν στο παιδικό κάθισμα με βαριά χειμωνιάτικα ρούχα, απέδειξε τον περιορισμό της ευελιξίας στο τιμόνι αλλά και την μη σωστή εφαρμογή της ζώνης επάνω στο σώμα.

Αναλυτικά αυτό που προέκυψε από το πείραμα, είναι ότι όταν ο οδηγός και οι επιβαίνοντες φορούν ένα χοντρό μπουφάν  η κοιλιά σφίγγεται έντονα από τον εγκάρσιο ιμάντα της ζώνης και υπάρχει το ενδεχόμενο της πρόκλησης σοβαρού τραυματισμού στο έντερο, στο συκώτι ή στην σπλήνα ακόμα και να προκληθεί εσωτερική αιμορραγία. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν ακόμα και αν ο οδηγός δεν έχει αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα την στιγμή της πρόσκρουσης.
Ακόμη ένας πολύ σημαντικός λόγος για να αφαιρούμε τα πολύ ζεστά ρούχα κατά την είσοδο μας στο όχημα μας, ενώ παράλληλα έχουμε σε λειτουργία και τον κλιματισμό του οχήματος, είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες την ώρα της οδήγησης προκαλούν υπνηλία και δημιουργούν την αίσθηση της κούρασης στον οδηγό πολύ πιο γρήγορα, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα ταξίδια. Σε αυτή την περίπτωση η μείωση της θερμοκρασίας του κλιματιστικού αλλά και το άνοιγμα των παραθύρων που και που κατά την διάρκεια της διαδρομής,  είναι μια καλή και αποτελεσματική λύση για να αποφευχθεί η υπνηλία και η γρήγορη κούραση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.