Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

Κατοικίδια στο αυτοκίνητο: Τι να προσέξετε σε ένα ταξίδι.

Ένα ταξίδι είναι πάντα μια ευχάριστη  διαδικασία, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη όταν συντροφεύεται από το/τα κατοικίδιο μας. Το μέσο μετακίνησης που προτιμάται σε αυτές τις περιπτώσεις και κυρίως στα μεγάλα ταξίδια αλλά και στα μικρά, είναι το αυτοκίνητο, διότι τα κατοικίδια μας νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία. Πριν όμως ξεκινήσουμε το ταξίδι μας αλλά και κατά την διάρκεια θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το κατοικίδιο μας θα είναι ασφαλές, για αυτό λοιπόν θα σας παραθέσουμε ορισμένες σχετικές συμβουλές.

Εάν είναι η πρώτη φορά που παίρνετε το κατοικίδιο σας σε κάποια διαδρομή, είναι λογικό να μην έχει συνηθίσει το περιβάλλον και την κίνηση του αυτοκινήτου. Μια καλή λύση είναι οι μικρές συχνές διαδρομές με το αυτοκίνητο μέχρι να εξοικειωθεί μαζί του. Ακόμη εάν το ζωάκι σας ζαλίζεται θα ήταν καλό να μιλήσετε με τον κτηνίατρο σας προκειμένου να σας προτείνει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Αν πρόκειται για τετράποδο κατοικίδιο ( γάτα ή σκύλο) αποφύγετε να το ταΐσετε μερικές ώρες πριν ξεκινήσετε την διαδρομή σας ειδικά αν είναι μεγάλης διάρκειας, ενώ κατά την διαδρομή να έχετε μαζί σας νερό. Οι συχνές στάσεις, για να έρχεται σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον κρίνονται απαραίτητες, ενώ η χρήση ενός λουριού θα σας βοηθήσει έτσι ώστε να έχετε των έλεγχο, αλλά και να παραμένει ασφαλής ο πιστός σας φίλος. Μην τα  αφήνετε να βγάζουν το κεφαλάκι τους έξω από το παράθυρο, ο αέρας και η σκόνη πιθανόν να προκαλέσουν ερεθισμό στα ματάκια τους, αν το όχημα σας δεν διαθέτει κλιματισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφήστε ελάχιστα ανοιχτά τα παράθυρα για δημιουργείται ένα δροσερό περιβάλλον και φροντίστε να εφαρμόσετε το παιδικό κλείδωμα των παραθύρων.

Τα μικρά ζωάκια είναι και τα πιο ευαίσθητα. Οι συνθήκες που θα επικρατούν δεν πρέπει να είναι πολλές ζεστές ή πολύ κρύες. Αν βρίσκονται μέσα σε κλουβί τότε καλύτερα να μην υπάρχει τροφή κατά την διάρκεια του ταξιδιού και όταν κάνετε στάση φροντίστε να τους δώσετε νερό και τροφή, ενώ το σημείο που θα τα τοποθετήσετε να μην είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

Τέλος και πιο σημαντικό, δεν πρέπει να αφήνεται τα κατοικίδια σας μόνα στο αυτοκίνητο κυρίως για πολλές ώρες. Εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο τότε αφήστε ελάχιστα ανοιχτά τα παράθυρα του αυτοκινήτου και ένα μπολ με νερό. Ο τακτικός έλεγχος της κατάστασης του κατοικίδιου είναι απαραίτητος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.