Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

Γιατί τα ασθενοφόρα έχουν ανάποδα γράμματα;

ασθενοφόρα

Γιατί τα ασθενοφόρα έχουν ανάποδα γράμματα;

Πολλές φορές όταν περπατάς στον δρόμο θα σου έχει τύχει να παρατηρήσεις κάτι περίεργο που εκείνη την στιγμή τουλάχιστον, σου κάνει εντύπωση και δυσκολεύεσαι να το εξηγήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και κάθε φορά που κάποιος παρατηρεί το μπροστινό μέρος ενός ασθενοφόρου και διαπιστώνει ότι τα γράμματα που έχει επάνω του είναι ανάποδα.

Αυτή η τοποθέτηση των γραμμάτων δεν έγινε από λάθος, αλλά ο λόγος για τον οποίο έγινε είναι πολύ σημαντικός αλλά και απλός. Κάθε οδηγός που κοιτάει στους εξωτερικούς ή εσωτερικούς καθρέπτες μπορεί με ευκολία να διαβάσει αυτά τα γράμματα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα τα έβλεπε ανάποδα.

Γιατί τα ασθενοφόρα έχουν ανάποδα γράμματα;

Σε όλες τις περιπτώσεις, όλοι οι οδηγοί οφείλουν να είναι προσεκτικοί κατά την διάρκεια της οδήγησης, ενώ στο άκουσμα κάποια σειρήνας να φροντίζουν να ελέγχουν πάντα στους καθρέπτες τους για να δουν από ποια μεριά έρχεται αυτό το όχημα έκτακτης ανάγκης προκειμένου να κάνουν στην άκρη για να διευκολύνουν την πορεία του. Σημαντικό είναι επίσης να μην κινούμαστε πάνω στις λωρίδες οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά για την διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης όπως είναι τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά, η αστυνομία καθώς και μηχανημάτων συντήρησης των δρόμων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.