Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

Αιτία για τρακάρισμα η οδήγηση με (αναμμένο) λαμπάκι!

Με την αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων την σημερινή εποχή,  παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της προμήθειας μικρών ποσοτήτων καυσίμων από τους οδηγούς.  Με τις σημερινές τιμές ένα σχετικά μεσαίο προς μικρό όχημα το οποίο για να κινηθεί χρησιμοποιεί βενζίνη, χρειάζεται περίπου στα 70 ευρώ για να ‘’φουλάρει’’, έτσι λοιπόν οι περισσότεροι βάζουν λιγότερη βενζίνη από όση απαιτείται από το όχημα τους για να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα.  Αυτή όμως η συμπεριφορά, έχει ως αποτέλεσμα να ανάβει γρήγορα το λαμπάκι ρου ρεζερβουάρ, καθώς αυτή  η ποσότητα βενζίνης δεν είναι αρκετή για πολλά χιλιόμετρα.

Αυτή την τακτική αρχίζουν να την χρησιμοποιούν αρκετοί οδηγοί, χωρίς ίσως να γνωρίζουν το προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν, τα οποία μπορεί να έχουν σχέση με βλάβες στον κινητήρα ή σε επιμέρους συστήματα αλλά και πολύ πιθανό με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Η μικρή ποσότητα όλων των ειδών καυσίμων και όχι απαραίτητα μόνο της βενζίνης έχει, ως συνέπεια την ακανόνιστη τροφοδοσία καυσίμου, με το οποίο δημιουργούνται προβλήματα και στην καύση. Το μείγμα του καυσίμου γίνεται φτωχότερο ενώ ο κινητήρας χτυπάει πειράκια και η τρόμπα βενζίνης αλλά και τα μπεκ δεν λειτουργούν σωστά, ενώ μαζί με τον κινητήρα μειώνεται η διάρκεια ζωής τους.

Ένας εξαιρετικά σημαντικός λόγος για να σταματήσει να παρατηρείται αυτό το φαινόμενο από τους οδηγούς καθώς και να κινούνται με αναμμένο λαμπάκι, είναι η απότομη ακινητοποίηση τους οχήματος, λόγω έλλειψης καυσίμων. Όταν το λαμπάκι ανάβει, μας προειδοποιεί ότι  η ποσότητα των καυσίμων μας δεν είναι αρκετή και θα τελειώσει σύντομα και για αυτό θα πρέπει να μετακινηθούμε στο κοντινότερο πρατήριο. Στην περίπτωση που το αμελήσουμε, ο κινητήρας θα σβήσει και μαζί του θα πάψουν να λειτουργούν η υποβοήθηση του τιμονιού, τα φρένα καθώς και όλα τα συστήματα του οχήματος, ενώ πιθανότατα μας επιφυλάσσει κάποιο ατύχημα του οποίου οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.