Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

5 tips για τους αρχάριους οδηγούς

5 tips για τους αρχάριους οδηγούς

5 tips για τους αρχάριους οδηγούς

Η οδήγηση για αρχάριους οδηγούς είναι μια εμπειρία η οποία σου προκαλεί αγωνία μέχρι να μπορέσεις ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του οχήματος και συγκίνηση όταν τελικά τα καταφέρνεις και ξεκινάς να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην οδήγηση ως νέος οδηγός.

Αν και εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο είσαι ένας νέος οδηγός ή έχεις στον φιλικό ή στον οικογενειακό σου κύκλο ένα άτομο που ξεκίνησε τώρα να οδηγεί τότε σίγουρα αυτά τα μικρά 5 tips για τους αρχάριους οδηγούς θα σου φανούν πολύ χρήσιμα.

1. Οι αρχάριοι οδηγοί πρέπει πάντα να έχουν στο αυτοκίνητο τους το ¨Ν¨.

Πήρες το δίπλωμα σου και αισθάνεσαι έτοιμος να βγεις στους δρόμους να κάνεις την πρώτη σου βόλτα και να χαρείς την επιτυχία σου και να εκμεταλλευτείς τις νέες σου γνώσεις πάνω στην οδήγηση. Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού σου σκέφτεσαι ότι τώρα ξεκινάς και ίσως κάνεις κάποιο λάθος, για αυτό υπάρχει το ¨Ν¨. Όλοι οι νέοι οδηγεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του βάζουν το σήμα ¨Ν¨ το οποίο δηλώνει στους άλλους οδηγούς ότι είσαι νέος οδηγός και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί μαζί σου ειδικά αν κινούνται στο ίδιο οδικό δίκτυο μαζί σου.

2. Διάβασε το manual του αυτοκινήτου σου!

Πριν ακόμα φτάσεις στο σημείο να σου συμβεί κάτι για να το ψάξεις , καλό θα ήταν να το γνωρίζεις ήδη σαν θεωρία. Διάβασε το Manual του αυτοκινήτου σου και πάρε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεσαι για την σωστή λειτουργία του οχήματος σου γεμίζοντας έτσι τον εαυτό σας με μεγαλύτερη σιγουριά της κινήσεις σας κατά την διάρκεια της οδήγησης. Αν συνεχίζεις να αναρωτιέσαι τι κάνουν κάποια από τα κουμπιά του δικού σου αυτοκινήτου διάβασε μερικές λειτουργιές κουμπιών που έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα.

3. Το παρκάρισμα…

Το παρκάρισμα όταν είσαι αρχάριος αποτελεί ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της οδήγησης και το πιο αγχωτικό. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις άνεση είναι να εξασκηθείς περισσότερο σε αυτό. Τις πρωινές ώρες που δεν έχει πολύ κίνηση διάλεξε μια ήσυχη γειτονιά και εξασκήσου στο παρκάρισμα για όση ώρα χρειάζεται με την άνεση σου και χωρίς κανένα άγχος.

4. Κλείσε ότι σου αποσπά την προσοχή!

Άσε το κινητό σου στην άκρη, άδειασε το μυαλό σου για λίγες ώρες από ότι σε απασχολεί και συγκεντρώσου σε αυτό που κάνεις εκείνη την στιγμή, την οδήγηση. Όταν είμαστε συγκεντρωμένη στο τιμόνι, οδηγούμε πιο προσεκτικά και με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, αποφεύγοντας έτσι τα ατυχήματα αλλά και τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

5. Στροφές; Μεγάλη προσοχή!

Οι αρχάριοι οδηγοί που οδηγούν σε δρόμους με πολλές στροφές, θα πρέπει να μάθουν να τοποθετούν το όχημα τους σωστά στον δρόμο, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σύγκρουσης με διερχόμενα οχήματα του αντίθετου ρεύματος. Ακόμα αν ο δρόμος αυτός αντιληφθείτε πως είναι υγρός ή παγωμένος αποφύγετε να αναπτύξετε μεγάλη ταχύτητα καθώς δεν είστε σε θέση από την αρχή να γνωρίζεται πως θα αντιδράσουν τα ελαστικά σας στις απότομες στροφές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.