Στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες με εξοικονόμηση έως και 40%

5 Tips & Tricks Πώς να κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα όταν πουλάτε το αυτοκίνητο σας

5 Tips & Tricks Πώς να κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα όταν πουλάτε το αυτοκίνητο σας

5 Tips & Tricks Πώς να κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα όταν πουλάτε το αυτοκίνητο σας

 

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, η πώληση ενός αυτοκινήτου δεν είναι δύσκολη. Το δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία πώλησης είναι πώς να κάνετε το αυτοκίνητό σας να ξεχωρίζει και πως να βγάλετε τα περισσότερα χρήματα από την πώλησή σας.

 

Όταν έρθει η ώρα να απαλλαγείτε από το αυτοκίνητο σας, έχετε πολλές επιλογές στην διάθεση σας. Ανάμεσα σε πρόχειρους μεσίτες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που ισχυρίζονται ότι αγοράζουν οποιοδήποτε αυτοκίνητο, σε διαδικτυακές εταιρείες αποστολής αυτοκινήτων που θέλουν να πουλήσουν το αυτοκίνητό σας για εσάς και σε νόμιμες αντιπροσωπείες, η πώληση του δικού σας αυτοκινήτου έχει γίνει χαμένη τέχνη. Μόλις αποφασίσετε να πουλήσετε το δικό σας αυτοκίνητο, η καταχώρηση δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη χάρη σε δωρεάν διαδικτυακές αγορές όπως το car.gr. Τώρα το κόλπο είναι να κάνετε το αυτοκίνητό σας να ξεχωρίζει σε μια πληθώρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή τιμή πώλησης για το αυτοκίνητο σας.

 

5 Tips & Tricks πώς να κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα όταν πουλάτε το αυτοκίνητο σας

 

1. Πλύνετε και κερώστε το εξωτερικό, λεπτομερώς το εσωτερικό

 

Αν και μπορεί να είναι παλιό για εσάς, το αυτοκίνητό σας θα είναι καινούργιο για κάποιον και η πώληση ενός καθαρού και γυαλιστερού αυτοκινήτου ολοκληρώνει πραγματικά την εμπειρία του νέου αυτοκινήτου για τον επόμενο πιθανό ιδιοκτήτη. Δεν χρειάζεται καν να αγοράσετε φανταχτερά είδη καθαρισμού – συχνά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθημερινά είδη οικιακής χρήσης για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Αφιερώστε χρόνο για να αφαιρέσετε τα ψίχουλα φαγητού και τις τρίχες των κατοικίδιων με την ηλεκτρική σκούπα, και δώστε τους ένα ωραίο, σχολαστικό πλύσιμο και μια φρέσκια στρώση κεριού. Αυτό χρησιμεύει επίσης ως μια ευκαιρία για να αποχαιρετήσετε σωστά το αυτοκίνητό σας, με το οποίο πιθανότατα έχετε κάποιες όμορφες αναμνήσεις – εκτός αν είστε ρομπότ ή το μισούσατε.

 

2. Τραβήξτε μερικές φωτογραφίες υψηλής ποιότητας

 

Δεν χρειάζεται να προσλάβετε έναν επαγγελματία ή ακόμα και να πάρετε στα χέρια σας μια φανταχτερή κάμερα. Εάν διαθέτετε ένα smartphone που κατασκευάστηκε τα τελευταία χρόνια, το πιθανότερο είναι ότι η ενσωματωμένη κάμερα ανταποκρίνεται στη δουλειά. Η ώρα της ημέρας και ο καιρός είναι πολύ σημαντικά όταν βγάζετε καλές φωτογραφίες. Οι συννεφιασμένες μέρες παρέχουν μερικούς από τους καλύτερους φυσικούς φωτισμούς για φωτογράφιση αυτοκινήτων. Οι ηλιόλουστες μέρες παρέχουν έντονες λάμψεις και ακραίες διακυμάνσεις μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών σημείων, τις οποίες οι κάμερες δυσκολεύονται να αντισταθμίσουν. Εάν δεν είστε αρκετά τυχεροί για να έχετε μια συννεφιασμένη μέρα, τότε τραβήξτε το βράδυ, καθώς θα έχετε τα ίδια επιθυμητά αποτελέσματα. Τραβήξτε φωτογραφίες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, από κάθε δυνατή οπτική γωνία.

 

3. Λάβετε μια αναφορά ιστορικού οχήματος και έχετε διαθέσιμα τα αρχεία σέρβις

 

Η λήψη μιας αναφοράς ιστορικού οχήματος θα σας κοστίσει λιγότερο από 50 ευρώ και δείχνει στους πιθανούς αγοραστές ότι δεν προσπαθείτε να κρύψετε τίποτα. Προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο διαφάνειας που θα εκτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ εξοικονομεί τον αγοραστή από το να ξοδέψει τα χρήματα για μια αναφορά. Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία σέρβις — αν τα έχετε διαθέσιμα και έτοιμα για προβολή δείχνει ότι έχετε συντηρήσει το αυτοκίνητο και ότι έχετε την απόδειξη για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Εάν συντηρείτε μόνοι σας το αυτοκίνητο ή έχετε έναν φίλο να το κάνει για εσάς, κρατήστε ένα ημερολόγιο με όλες τις επισκευές και υπηρεσίες που εκτελείτε, έτσι και αλλιώς είναι πλέον πολύ εύκολο κάποιος να καταλάβει για παράδειγμα αν ένας συμπλέκτης είναι ελαττωματικός χωρίς να είναι μηχανικός με ελάχιστες ενδείξεις.

 

4. Κάντε την έρευνά σας πριν ορίσετε την τιμή

 

Ελέγξτε τη λογιστική αξία χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικούς ιστότοπους. Η αναφορά ιστορικού οχήματος μπορεί να υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο όχημά σας αξίζει περισσότερο από την λογιστική αξία με βάση τα χιλιόμετρα, τον προηγούμενο αριθμό κατόχων και το ιστορικό ατυχήματος. Συγκρίνετε αυτήν την τιμή με την τιμή που πωλούν παρόμοια οχήματα στην περιοχή σας. Πολλοί άνθρωποι απαριθμούν τα αυτοκίνητά τους με πολύ μεγαλύτερη αξία από την λογιστική αξία, επομένως τιμολογήστε τα δικά σας με μία ανταγωνιστική τιμή. Φροντίστε να αναφέρετε τυχόν ειδικά χαρακτηριστικά που ήταν προαιρετικό πρόσθετο, είναι μοναδικά για το όχημά σας ή που οι άλλοι μπορεί να μην σκεφτούν να αναζητήσουν, όπως μια βοηθητική υποδοχή για το στερεοφωνικό ή τους προβολείς xenon έναντι των τυπικών αλογόνου.

 

5. Ετοιμαστείτε για διαπραγμάτευση

 

Θα σας βοηθήσει να έχετε κατά νου μια τιμή κατώτατης τιμής πριν καταχωρήσετε το αυτοκίνητο. Αποφασίστε ποιο είναι το ελάχιστο ποσό για το οποίο θα πουλούσατε το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, εάν κάποιος προσπαθήσει να διαπραγματευτεί για λιγότερα χρήματα από αυτά που ζητάτε, μπορείτε πολύ ξεκάθαρα και συνοπτικά να πείτε ναι ή όχι σε μια συγκεκριμένη προσφορά. Βοηθά επίσης να σκεφτείτε συγκεκριμένα στοιχεία που θα μπορούσατε να προσφέρετε για να λάβετε υψηλότερη ζητούμενη τιμή, όπως να προσφέρετε να κάνετε την επόμενη αλλαγή λαδιού δωρεάν εάν ικανοποιηθεί η ζητούμενη τιμή. Αντίθετα, μπορείτε να σκεφτείτε πράγματα που μπορείτε να θυσιάσετε για να μειώσετε την τιμή, όπως η αφαίρεση μιας σχάρας οροφής ή ενός εξαρτήματος απόδοσης που είναι εγκατεστημένο αυτήν τη στιγμή, εάν δεν τηρηθεί η ζητούμενη τιμή. Στη συνέχεια, μπορείτε να πουλήσετε αυτά τα εξαρτήματα αργότερα για να καλύψετε τη διαφορά.

 

Όταν ασχολείστε με οποιαδήποτε διαδικτυακή συναλλαγή, είναι σημαντικό να ασκείτε ασφάλεια. Συναντηθείτε σε δημόσιους χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας και λάβετε μετρητά μόνο εάν τα χρειάζεστε. Εάν θέλουν να μεταφέρουν το αυτοκίνητο κάπου για έλεγχο πριν από την αγορά, προτείνετε να ζητήσουν από έναν εξειδικευμένο τεχνικό να κάνει τον έλεγχο επί τόπου. Αν και η πώληση του αυτοκινήτου σας μπορεί να φαίνεται ενοχλητική και εκφοβιστική, είναι γενικά ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε τη μεγαλύτερη αξία από το παλιό σας αυτοκίνητο. Ακολουθώντας την παραπάνω συμβουλή, ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να επιτύχετε την καλύτερη τιμή πώλησης για το αυτοκίνητό σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.